Leiden doet mee aan Orange the World 2021

IMPRESSIES 2021

Leiden zegt op 25 november tot 10 december NEE tegen geweld tegen vrouwen en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World. Daarom kleurt vanaf 25 november de Koornbeursbrug, Stadstimmerwerk, Molen de Put, de Schouwburg en museum Volkenkunde, oranje.

Wereldwijd krijgt één op de drie vrouwen te maken met geweld. In Nederland is dat zelfs 45% van de vrouwen en meisjes. Om daar aandacht voor te vragen is 25 november door de Verenigde Naties benoemd als de Internationale Dag tegen Geweld tegen Vrouwen. Op deze dag start de jaarlijkse campagne Orange the World, tegen geweld tegen vrouwen.

Thema: Iedereen kan helpen geweld te voorkomen

In 2021 is het thema van de campagne in Nederland preventie. We moeten meer gaan investeren in het voorkomen van geweld door het bij de wortels aan te pakken. Hieronder 3 voorbeelden van grote posters die tijdens de actie campagne in de stad te zien zullen zijn.

Ik ben medestander#

Tijdens de Orange the World campagne willen we iedereen uitnodigen om een onderdeel van de oplossing te worden en zich medestander in de strijd tegen geweld te verklaren.
Dit kan door het ondertekenen #medestanderpledge op orangetheworld.nl

Het organiserend team in Leiden:

Mirjam Hoekman: Zonta aan de Leede
Aaf Tiems: Amnesty International Leiden:
Josien Spits: Soroptimistclub Leiden
Hanneke de Winter: Vrouwennetwerk Leiden e.o. en Soroptimistclub Leiden Aurora

Orange the World – Interview op radio Sleutelstad

Geplaatst op 26 november 2021, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Leiden doet mee aan Orange the World 2021.

Reacties zijn gesloten.