Orange the World

25 November – Orange the World in Leiden

Op 25 November wordt wereldwijd het startsein voor de “Orange the World’ 2022 gegeven, de dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes!

Wereldwijd worden gebouwen in het Oranje gekleurd en vinden er activiteiten plaats.

Ook Leiden is dit jaar volop van de partij, zie de flyer voor meer informatie.

We hopen velen van jullie op de 25e November op het evenement in het stadhuis te zien.

En nog meer..

De Leidse studentenvereniging DAC houdt een ‘Orange the World’ feest.

Op vele plekken zullen de Orange the World bierviltjes liggen en in menig buurthuis vindt je een Orange the World flyer.

Prominente gebouwen staan in oranje licht of er wappert een oranje vlag. Het is niet te missen!

Ook zullen dit jaar de MUPI’s niet ontbreken!

Verf je handen oranje, draag het Orange the World pin (te bestellen op https://www.unwomen.nl/donatie-orange-trust-fund/ ), teken de medestander pledge op https://orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/, laat je op http://www.orangetheworld.nl door anderen inspireren en verzin zelf iets!

Met dank aan de financiele ondersteuning van de Gemeente Leiden, Leiden City of Science, Soroptimisten Leiden, Feminenza Nederland, Zonta Aan de Leede en het Vrouwennetwerk Leiden eo

Orange the World Leiden


Orange the World Leiden 2022

Ook dit jaar bundelen een aantal vrouwenorganisaties – het Vrouwennetwerk Leiden e.o., Zonta aandeLeede, Feminenza Nederland, de Soroptimisten en de Leidse Amnesty afdeling – de krachten om aandacht te vragen voor het hardnekkige probleem van geweld tegen vrouwen.

Preventie: Iedereen kan helpen geweld tegen vrouwen en meisjes te voorkomen

In 2022 is het thema van de campagne in Nederland preventie, net als in 2021. De inzet is om geweld te voorkomen door het bij de wortels aan te pakken en duidelijk te maken dat iedereen als medestander kan bijdragen. Iedereen kan een verschil maken; individuen, professionals, organisaties, bedrijven en overheden. Belangrijk is om daarbij niet alleen vrouwen en meisjes, maar vooral ook mannen en jongens als medestanders te betrekken.

Activiteiten – een eerste indruk

Vanaf 25 November staan o.a. de Koornbeursbrug, de Schouwburg, Museum Volkenkunde, , de Harteburgkerk in vol Oranje licht. En prijken op verschillende locaties de Orange the World vlaggen.

De Turkse Moskee op het Kooiplein bijt de spits af en Imam Emine Guney zal die dag de Orange the World vlag hijsen en de moskee in Oranje laten schijnen.

Gevolgd door de Wethouder Julius Terpstra. Hij zal de vlag hijsen bij het gemeentehuis en de Koornbeursbrug in Oranje zal laten schijnen.

Op 30 november zullen studenten van MBO Rijnland met (milieuvriendelijke) graffiti en Orange the World sjablonen de Leidse stoepen bespuiten.]

Op 25 November zal in het Stadhuis het een deel van het toneelstuk ‘Waarom mannen slaan’ van de Generator getoond worden, gevolgd door een paneldiscussie.

Ook zullen er mupi’s en posters zullen op prominente plaatsen in Leiden zichtbaar zijn.

De periode zal op 10 December, de Internationale Dag van de Rechten van de Mens, afgesloten worden met een mensenrechten symposium in de Hoge School Leiden. Een activiteit voor en door studenten georganiseerd.

En er zit meer in de pijpleiding, stay tuned!

Met dank aan de gemeente Leiden , Leiden City of Science, Zonta, Feminenza, Vrouwennetwerk Leiden e.o en de Soroptimisten voor de financiële bijdrage om dit alles mogelijke te maken. 

We hopen velen van jullie te zien op de activiteiten.

Wat kun jij doen?

Doorbreek het taboe op paraten over geweld door er juist over te praten, of zorg als actieve omstander dat vrouwen en meisjes zich veilig kunnen voelen op het werk, op straat, in het OV of in een café.

Verf je handen oranje, draag het Orange the World pin, hang een poster voor je raam, teken de medestander pledge op https://orangetheworld.nl/de-medestander-pledge/, laat je op www.orangetheworld.nl door anderen inspireren en verzin zelf iets!

Voor vragen: otw-leiden@gmail.com

Geweld tegen vrouwen en meisjes moet stoppen!