‘De Nieuwe Toekomst’ – groep 2

Graag wil ik het project De Nieuwe Toekomst opnieuw onder de aandacht brengen.

Drie jaar geleden zijn we gestart met de eerste groep van de Nieuwe Toekomst. Na wat corona-uitstellingen willen we weer gaan starten in oktober 2021 met een tweede groep. We zijn in de tussentijds gewoon blijven werven (zowel deelnemers als coaches) maar er is nog plek in de groep!

Nog even wat zaken kort op een rij:
Voor het project De Nieuwe Toekomst (DNT) is DZB een samenwerkingsverband aangegaan met Vrouwenopvang Rosa Manus en St. Vrouwennetwerk Leiden e.o. Dit project wordt financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Leiden en DZB Leiden. Doel van dit project is vrouwen met huiselijk geweld ervaringen weer regie over hun eigen leven laten nemen en hen economisch zelfstandig te maken. Een stijging op de participatieladder is een tweede doel aangevuld door persoonlijke groei.

Wat houdt het project in?:
De deelnemers volgen een training met andere vrouwen die soortgelijke ervaringen hebben gehad. De training bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten. Tijdens en na de training is er tevens ondersteuning van een persoonlijke vrijwillige coach. De begeleiding van de coach duurt ca. 9 maanden, in totaal is de duur van het traject een jaar. In dit jaar wordt er gewerkt aan toename van het zelfvertrouwen en een plan voor de toekomst, bij voorkeur in de vorm van betaald werk en anders vrijwilligerswerk.

Voorwaarden voor aanmelding:

  • DNT is voor vrouwen die ervaringen hebben met (ernstig) huiselijk geweld.
  • Huiselijk geweld is gestopt en door de vrouw voldoende verwerkt om zich te kunnen richten op haar toekomst (dit is vaak na een periode van crisisopvang en/of intensieve hulpverlening).
  • Deelneemster is gemotiveerd om het leven weer op te pakken en maatschappelijk actief te worden / een nieuwe wending aan het leven te geven.
  • Deelneemster beheerst de Nederlandse taal voldoende (spreken, lezen en schrijven) om aan de training te kunnen deelnemen en de opdrachten te maken.
  • Deelneemster heeft geen of zeer beperkt (on)betaald werk en heeft ondersteuning nodig om stappen te zetten richting economische zelfstandigheid.

Praktische informatie:

  • Start training: oktober 2021 tot eind februari/maart 2022 (exacte datum en dag volgen nog)
  • Locatie: Vrouwenopvang Rosa Manus – Opaalstraat 302
  • Tijd: 09.30- 13.30 uur

Dus ken je een deelnemer die je wil aanmelden of heb je vragen, neem contact met me op!!
En mocht je mensen kennen die zouden willen coachen, die kunnen zich ook bij mij melden. In de bijlage de flyers voor zowel de deelnemers als de coaches.

Projectleider ‘De Nieuwe Toekomst’ Leiden
T: 06-23888628
E: s.bholasing@dzb.nl

Geplaatst op 2 augustus 2021, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor ‘De Nieuwe Toekomst’ – groep 2.

Reacties zijn gesloten.