Sleutelvrouwen bijeenkomst 28 september 2020

“Vrouwen in kunst, kunst in vrouwen”

De afgelopen 100 jaar heeft de emancipatie van vrouwen een grote vlucht genomen. Helaas blijkt echter steeds weer dat op veel gebieden vrouwen nog een behoorlijke achterstand op mannen hebben. Zo ook in de kunst.

Natuurlijk zijn er vrouwelijke kunstenaars en die zijn er ook altijd geweest. Maar vaak moesten ze hun licht onder de korenmaat zetten en werd hun werk bekend onder een andere naam, bijvoorbeeld die van hun man. Een paar eeuwen geleden werd het onmogelijk geacht dat vrouwen kunst konden maken. Een beetje rommelen in de marge als amateur, meer was niet haalbaar.
Vrouwen werden domweg niet erkend als kunstenaar.
Vrouwen en kunst wordt het thema van 8 maart Vrouwendag 2021

Geplaatst op 27 december 2020, in Sleutelvrouwen bijeenkomsten. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Sleutelvrouwen bijeenkomst 28 september 2020.

Reacties zijn gesloten.