Seksueel geweld in Nederland

In Nederland is meer dan één op de tien vrouwen verkracht volgens cijfers van Rutgers. De daders worden veelal niet bestraft. Omdat het slachtoffer geen aangifte doet, omdat de dader niet gepakt wordt, óf – nog pijnlijker – omdat de verkrachting niet als zodanig wordt erkend. Dat gebeurt vaak, omdat de Nederlandse verkrachtingswet erg ouderwets is. Kun je geen blauwe plekken laten zien? Heeft niemand je hard ‘Nee!’ horen schreeuwen? Dan ben je volgens de wet niet verkracht. Ook Amnesty vindt dat dat moet veranderen. Verkrachtingsslachtoffers verdienen een betere bescherming.

Wat kun jij doen?

Lees de informatie en tips op https://www.amnesty.nl/seksueel-geweld-in-nederland

Geplaatst op 3 oktober 2020, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor Seksueel geweld in Nederland.

Reacties zijn gesloten.