‘De Nieuwe Toekomst’ – groep 2

Flyer deelnemers               Flyer coaches

In 2018 is de eerste groep deelneemsters van het project De Nieuwe Toekomst gestart. Een project waar vrouwen met huiselijk geweld ervaringen weer geholpen worden regie over hun eigen leven te nemen. Dit vraagt om stappen te zetten op weg naar opleiding, werk of andere vormen van deelname aan de maatschappij. Om dit proces te ondersteunen zijn een persoonlijke benadering en maatwerk dé succesfactoren. De methodiek bestaat uit 10 groepsbijeenkomsten voor de deelneemsters die worden gegeven door een speciaal opgeleide trainer. Daarnaast wordt elke deelneemster voor een langere periode gekoppeld aan een vrijwillige coach. Tijdens de trainingen en de coaching wordt o.a. ingezet op empowerment, toename van het zelfvertrouwen en een plan voor de toekomst. Het doel is dat deelneemsters (weer) economisch zelfstandig worden.

De Nieuwe Toekomst Leiden is een samenwerkingsverband tussen Vrouwenopvang Rosa Manus, DZB Leiden en Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o. en wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Leiden.

De eerste groep is afgerond in november 2019. Zowel de deelnemers als de coaches waren enthousiast over het project. De deelnemers hebben stappen kunnen maken naar meer zelfstandigheid en onafhankelijkheid.

Inmiddels is er door alle samenwerkende partijen toestemming gegeven om een tweede groep te gaan starten. De startdatum is gepland op 21 september 2020 (coronaproof).

Mocht je vrouwen kennen die aan dit project deel willen nemen, dan hoor ik het graag. Bij twijfel kan sparren ook.

En mocht je mensen kennen die zouden willen coachen, die kunnen zich ook bij mij melden.

Voor meer informatie of aanmeldingen neem contact op met Saskia Bholasing

Projectleider ‘De Nieuwe Toekomst’ Leiden
T: 06-23888628
E: s.bholasing@dzb.nl

Geplaatst op 23 juli 2020, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor ‘De Nieuwe Toekomst’ – groep 2.

Reacties zijn gesloten.