PERSBERICHT VROUWENDAG 2018

Internationale Vrouwendag 2018: kleurrijk en geslaagd!

Op 11 maart 2018 kwamen bijna 200 vrouwen naar het Stadhuis van Leiden om rond het thema Heldinnen van alledag stil te staan bij Internationale Vrouwendag.
De feestelijke ballonnenboog op het bordes van het Stadhuis lokte hen de trap op naar boven. In de ochtend viel de nodige regen, maar ’s middags kwam iedereen opgewekt binnen door de stralende zon.
Camera’s klikten en selfies werden wereldwijd naar familie en vrienden gestuurd. Die stralende sfeer bleef de gehele middag de bijeenkomst opluisteren. Een fantastisch ingericht stadhuis was beschikbaar, in de Burgerzaal gebeurde het allemaal.
Een onthaal met Marokkaanse thee en zoetigheid door Stichting Narcis gaf je het gevoel dat je welkom was. Met klanken van cello en piano, gespeeld door Emmy Schaling en Simone van der Laan, ontmoetten de Heldinnen van alle dag elkaar in deze supermooie ambiance.
De wethouders Marleen Damen en Roos van Gelderen openden en sloten het inhoudelijk gedeelte. Mobiel Theater Geurend Hooi gaf een theatrale vertolking over de ups en downs van het vrouwenleven. Wat je gedroomd had en dat wat je niet realiseerde (waarom, waardoor). Dat heldinnenschap in je dagelijkse keuzes zit, dat je moet kiezen wat beter voor je is, ook al kost dat veel moeite. En dat die keuze je bevrijdt van je (soms eigen) onderdrukking.

De dagvoorzitter Akke Timmermans hoopt in het volgend College op drie vrouwelijke wethouders, dus vrouwen: stem bewust! De aanwezige politieke partijen gaven de aanwezige dames daar alvast wat adviezen over.

Het thema van dit jaar: Heldinnen, dat zijn we allemaal, was door Leidse professionele organisaties uitgewerkt in negen workshops: GGD Hollands Midden, Vrouwenopvang Rosa Manus, JES Rijnland, DZB, Stichting Feminenza, Liza Sportenderwijs, Centrum voor Verborgen Verlies en Stikkelman Organizing. Op de website van Stichting Vrouwennetwerk Leiden ( http://www.vrouwendagleiden.nl) kunt u na woensdag 14 maart 2018 een impressie van elke workshop en een foto impressie zien.

In de pauze werden door de stagiaires van M25 Leiden heerlijke koekjes gepresenteerd,gebakken door de vrouwen van Bloeiend Zuid West.
Tijd voor muziek! Het swingend trio van Ronald Snijders wist in no time iedereen aan het dansen te krijgen. Supergoed om te zien. Men genoot ondertussen ook van ‘het verrassings etensdoosje dat met heerlijke hapjes was gevuld. In elke hoek van het stadhuis werden groepjes gevormd om samen lekker te eten, te drinken en bij te kletsen.

Een feestelijke middag voor jong en oud en vrouwen vanuit allerlei culturen. Vrouwen die zich ervan bewust zijn dat we er nog niet zijn, dat we moeten doorknokken voor een gelijkwaardigere behandeling. Dat we in Nederland ogenschijnlijk al ver met de emancipatie zijn, maar dat er wereldwijd nog een strijd te leveren is. Die solidariteit willen we door middel van deze dag vieren.

Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o.

Geplaatst op 14 augustus 2018, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor PERSBERICHT VROUWENDAG 2018.

Reacties zijn gesloten.