UITREIKING 3DE SOROPTIMIST-VAKVROUWENPRIJS.

In de overvolle Burgerzaal, opgeluisterd door de feestelijk geklede dames van Seniorensoos Voor Elkaar van de Merenwijk, met Surinaamse klanken en Bon Bon Fiësta vond de prijsuitreiking plaats. Liza Soffner met haar stichting Sportenderwijs was de overtuigende winnares van zowel de 3de Soroptimist-Vakvrouwenprijs als de voor het eerst uitgereikte Publiekprijs. Stichting Sportenderwijs is vooral actief in Leiden-Noord met sport, gezondheidsvoorlichting en taalontwikkeling onder het motto " in beweging, door beweging" – op weg naar economische zelfstandigheid. Blij verrast reageerden Liza Soffner en haar leefstijlambassadeurs op de bekendmaking door wethouder Marleen Damen. Zij wonnen met de Soroptimist-Vakvrouwenprijs een bedrag van 1000 euro en het beeld Zuidenwind gemaakt door keramiste en Soroptimist Leni Venne, beiden beschikbaar gesteld door Soroptimistclub Leiden. Het kunstwerk draagt de gedachte achter de prijs uit: wind onder de vleugels geven. De Publieksprijs van 500 euro ten bate van een maatschappelijk doel werd beschikbaar gesteld door Rotary Leiden.

De twee andere genomineerden waren Araa Al Jaramani van de Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL) en Harriette Verwey, LUMC-cardioloog gespecialiseerd in hart- en vaatziekten bij vrouwen. Zij waren door de jury van de Vakvrouwenprijs geselecteerd uit 18 kandidaten. Alle genomineerden hielden een korte presentatie, waarna het publiek een stem kon uitbrengen t.b.v. de Publieksprijs.
Men had bewondering voor Syrische vluchtelinge en statushouder Aara al Jaramani, die na haar aankomst in Nederland in 2015 in korte tijd de stichting Syrische Vrouwen in Nederland had opgericht. De stichting ondersteunt de vrouwen, zodat ze hier met hun gezin snel zelfstandig een nieuw leven kunnen opbouwen. Cardiologe Harriette Verwey hield een humoristisch en ‘hartverwarmend’ betoog, waaruit bleek dat er nog veel onwetendheid is rond vrouwenhart- en vaatziekten. Zij betoogde, dat het vrouwenhart typisch anders op signalen reageert dan het mannenhart, en ook andere behandeling vergt. Vooral rond bewustwording daarvan is er nog veel werk te verzetten.

De middag eindigde met een drankje, fingerfood, en feestelijke klanken van de band Bon Bon Fiësta. Heel veel dank aan de Gemeente Leiden, Fonds 1818 en de bodes en beveiliging van het Stadhuis!

Geplaatst op 24 juli 2018, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor UITREIKING 3DE SOROPTIMIST-VAKVROUWENPRIJS..

Reacties zijn gesloten.