PERSBERICHT 2

St. Vrouwennetwerk Leiden organiseerde op zondag 5 maart voor de vijfde maal op rij de viering van de Internationale Vrouwendag (8 maart) in het Leidse stadhuis. De dag werd drukbezocht door ruim 260 vrouwen; thema was ‘Gelijke beloning, gelijke kansen’.
In de Burgerzaal was er de hele middag gelegenheid tot netwerken en stonden informatiestands opgesteld van diverse organisaties en politieke partijen. Er werd thee met wat lekkers geschonken door de vrouwen van stichting Narcis en Carolien Devilee zorgde voor zang- en pianospel. De vrouwen van Bloeiend Zuidwest zorgden voor zoetigheden van de internationale bakplaat in de pauze van het programma in de Raadzaal.
Het programma in de Raadzaal begon na een welkom van Akke Timmermans met de opening door Roos van Gelderen gevolgd door een inleiding van Josine Spits van Soroptimist International Leiden over de 3de Soroptimist-Vakvrouwenprijs.
Daarna waren er drie presentaties van de genomineerden.
Om even op adem te komen gaf Marianne van Breukelen een workshop over ademhaling. In het kader van het thema “Gelijke beloning, gelijke kansen” werden er daarna in groepjes minidialogen gehouden door een tiental vrouwen van het Leerwerkproject Kiezen voor werk 2.0., een samenwerkingsverband van het Vrouwennetwerk en Visie-R.
Als afsluiting was er o.l.v. wethouder Roos van Gelderen door een aantal vrouwelijke gemeenteraadsleden een discussie met de zaal over stellingen over vrijwilligerswerk versus betaald werk, en strategisch stemmen.

Geplaatst op 18 juni 2018, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor PERSBERICHT 2.

Reacties zijn gesloten.