GENOMINEERDEN LEIDSE SOROPTIMIST-VAKVROUWENPRIJS 2017 BEKEND

PERSBERICHT Leiden 14 januari

Genomineerd
Zaterdagmiddag 14 januari werden de drie nominaties voor de 3e Leidse Soroptimist-Vakvrouwenprijs 2017 bekend gemaakt. Soroptimisten zijn vakvrouwen die zich inzetten voor de positieverbetering van vrouwen en meisjes, mensenrechten en educatie.

Genomineerd werden
Araa Al Jaramani – Stichting Syrische Vrouwen in Nederland (SVNL)
Harriette Verwey – cardioloog LUMC gespecialiseerd in vrouwenhart en hart- en vaatziekten
Liza Soffner – Stichting Sportenderwijs

Tijdens de viering van het het 85-jarig bestaan van Soroptimist International Club Leiden maakte de jury bekend wie op zondagmiddag 5 maart 2017 (tijdens de viering van Internationale Vrouwendag in het Leidse stadhuis) voor de derde keer de Leidse Soroptimist-Vakvrouwenprijs in ontvangst mag nemen.

Prijs
De prijs, ook wel Vakvrouwenprijs genaamd, bestaat uit een beeldje gemaakt door keramiste Leni Venne en een geldbedrag van 1000 euro. Deze prijs is 15 jaar geleden in de plaats gekomen van de Pieternel Rol emancipatieprijs, die tot 2003 jaarlijks op Internationale Vrouwendag (8 maart) werd uitgereikt. Club Leiden reikt de prijs om de 5 jaar uit.

Op 5 maart a.s. wordt de Vakvrouwenprijs toegekend aan een vrouw uit de Leidse regio die op aansprekende, stimulerende wijze de maatschappelijke positie van vrouwen of meisjes verbetert. In plaats van een persoon (V/M) kon ook een organisatie of een project worden aangemeld. In totaal werden er 18 kandidaten voor de prijs aangemeld, waaronder 1 man!

De jury bestaat uit

  • Carolien de Groot, winnares Vakvrouwenprijs 2012, directeur-bestuurder St. JES = Jeugd en Samenleving Rijnland
  • Henk Vink, docent Commerciële Economie Hogeschool Leiden
  • Mischa Prinsenberg, manager, afdelingshoofd re-integratie bij DZB
  • Akke Timmermans, Soroptimist, vm. secr. stadsdeel Westerpark in Amsterdam, coördinator organisatie Internationale Vrouwendag 2017 i.s.m. Vrouwennetwerk Leiden
  • Josine Spits, Soroptimist, beleidsmedewerker Beleid Maatschappelijke Ontwikkeling gemeente Leiden

Publieksprijs
Nieuw is dit jaar dat het aanwezig publiek de beste, meeste indruk makende presentatie van een van de genomineerde kandidaten zal belonen met een publieksprijs van 500 euro, ter beschikking gesteld door Rotary Leiden. De zorgvuldig door de jury geselecteerde genomineerde kandidaten zullen zich daartoe presenteren op 5 maart 2017  in het Leidse stadhuis.

Meer informatie website van club Leiden: http://www.soroptimist.nl/onze-clubs/noord-west-nederland/leiden

Geplaatst op 6 februari 2018, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Reacties uitgeschakeld voor GENOMINEERDEN LEIDSE SOROPTIMIST-VAKVROUWENPRIJS 2017 BEKEND.

Reacties zijn gesloten.