Informatie kraampjes Vrouwendag 2016

Irene Kurpershoek
Psycholoog voor Vrouwen
Workshops, cursussen en individuele begeleiding
http://www.irenekurpershoek.nl
http://www.verhaalenbeeld.nl

Stichting MCL, Multi Cultureel Leiden,
heeft als doel  activiteiten te organiseren die gericht zijn op het ontmoeten van mensen onder elkaar, verbindingen tussen de ene en de andere burger en van dialoog. Daarnaast vergroot zij ook andere maatschappelijke taken en levert zij een actieve bijdrage aan de emancipatie en integratie van vele groepen minderheden in de Leidse multiculturele samenleving.

Wij trachten hiermee een breder draagvlak voor onze activiteiten te creëren in Leiden en omstreken.

Handwerkwinkel –  Meet & Make
contactpersoon Annelies Danton

Wij komen als handwerkwinkel meet&make. We komen o.a. met onze agenda van de workshops, we laten kleurrijke materialen zien en zijn aan het werk met garens- http://www.meetmake.nl/c-2924916/winkel/

Aurora / Soroptimisten
-Hanneke de Winter, Sophie Wolters, Ake Tiggelman, Frouke Welling,

Soroptimistclub Leiden Aurora maakt deel uit van Soroptimist International, een wereldwijde organisatie van vakvrouwen met zo’n 90 duizend leden in 125 landen. Soroptimisten maken zich wereldwijd sterk voor de bevordering van mensenrechten en de verbetering van de positie van vrouwen en meisjes. Ze proberen hun doelen te bereiken door nationaal en internationaal te lobbyen en door op lokaal, nationaal en internationaal niveau projecten op te zetten en te ondersteunen, niet alleen financieel maar ook door inzet van de deskundigheid van hun leden. Kijk voor meer informatie op http://www.soroptimist.nl.

Soroptimist International Club Leiden Aurora, met 22 leden, is opgericht in januari 2005. De afgelopen jaren heeft Leiden Aurora ondermeer een speelkamer voor kinderen in het Leidse vrouwen-opvanghuis Rosa Manus ingericht, de bouw van sanitaire voorzieningen in weeshuizen in Paramaribo (Suriname) en Pare (Java, Indonesië) gefinancierd, een multifunctionele graanmolen in Mali laten bouwen, 200 kilo kaas gedoneerd aan de Voedselbank Leiden en de opleiding betaald van weeskinderen in Kathmandu (Nepal) en van Papuameisjes op West-Papua (Indonesië). Leiden Aurora werkt bij buitenlandse projecten altijd samen met organisaties ter plekke, zodat het geld gegarandeerd op de goede plek terecht komt.

Midnight Walk Leiden
Komende zomer organiseert Leiden Aurora samen met collega-serviceclubs Soroptimist Club Leiden en Zonta aan de Leede de 5de Midnight Walk Leiden, een avondwandeling met een scala aan optredens langs de route die loopt door het hart van de historische binnenstad. De opbrengst van de Midnight Walk gaat naar twee projecten die erop gericht zijn meisjes en vrouwen te helpen om hun eigen capaciteiten te ontwikkelen en benutten zodat ze meer greep op hun eigen leven en een kans op een betere toekomst krijgen:

  1. Vrouwen aan de bal

Een project in Nairobi (Kenia) waarbij 20 jonge vrouwen uit de sloppenwijk Kibera worden opgeleid tot sport/voetbalcoach en mentor. Na de opleiding organiseren de coaches gedurende minimaal 10 weken wekelijkse sportactiviteiten voor 30 meisjes en jonge vrouwen gericht op weerbaarheid, vergroten van zelfvertrouwen en nee-zeggen. Zo worden dus in korte tijd 600 vrouwen bereikt, en dat is nog maar het begin!

  1. Stop schooluitval

Een project in Kampala (Oeganda) om ervoor te zorgen dat meisjes, ook als ze de vruchtbare leeftijd bereiken, naar school blijven gaan en hun opleiding afmaken. Zaken als het ontbreken van maandverband en veilige toiletten zorgen voor heel veel schooluitval bij meisjes zodra ze gaan menstrueren. Het project beoogt te zorgen voor wasbaar maandverband en de bouw van toiletten.

Op de website midnightwalk-leiden.nl vindt u uitgebreide informatie over beide projecten.
http://www.soroptimist.nl/onze-clubs/noord-west-nederland/leiden

De Jufferen van Leyden, Shops with a story
contactperoon Petra van der Knaap

In het boek De Jufferen van Leyden worden (in woord + beeld) 50 vrouwelijke eigenaren geportretteerd van bijzonder bijzondere winkels in het centrum van Leiden. De Jufferen van Leyden gaat over het verhaal achter de winkel. Én over hun eigenaren.

Als kers op de taart worden – in roze getinte katernen –  nog meer Jufferen van Leyden uitgelicht. Stuk voor stuk vrouwen die sleutel posities innemen bij Leidse prominente organisaties (de Pijlers van Leiden). Vrouwen die als het ware hun ‘eigen winkel’ besturen.

Het boek kunnen we maken als we voldoende dekking hebben. Dat doen we via sponsoring bij Leidse bedrijven en organisaties alsook met behulp van Crowd Funding via Voorjebuurt.nl, het crowd funding platform voor je buurt, dorp of stad.
http://www.voorjebuurt.nl/dejufferenvanleyden

Dress for succes
contactpersoon Grace Flor
http://www.dressforsuccessleiden.nl

GGDHM  Sportenderwijs
contactpersoon Monna Nederstigt
http://www.ggdhm.nl/professionals/item/nieuwsbrief-gemeenten-november-2014/sportenderwijs-in-beweging-door-beweging

Stichting Piezo
contactpersonen Femke Thera
kraam Small Steps
http://www.stichtingpiezo.nl

Vluchtelingenwerk Zuidwest Nederland
contactpersoon Gwen Verboom
http://www.vluchtelingenwerk.nl/zuidwestnederland

VKC
contactpersoon Olga van Marion of Hatice Blom
http://www.vkcdespiegeling.nl

Diaconaal Centrum de Bakkerij
http://www.debakkerijleiden.nl

 Stichting Vrouwennetwerk Leiden e.o.
http://www.vrouwennetwerkleiden.nl

 

 

Geplaatst op 22 maart 2016, in Geen categorie. Markeer de permalink als favoriet. Een reactie plaatsen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s